Wil je jouw trainingen of cursussen voor docenten beter toepassen op de educatieve behoeften van docenten? Probeer dan deze materialen uit!

Onderstaande modules bevatten: instructies, planningen, opdrachten en ondersteunend materiaal, zoals kaarten, presentaties en hand-outs. Je kunt de verschillende modules direct gebruiken of gedeeltelijk toepassen bij de trainingen die je zelf ontwikkeld voor docenten en educatief medewerkers.

Voor meer inspiratie, bekijk het ‘Get Inspired’ onderdeel op de MASS website. Daar vind je o.a.:

  • Case Studies: een gids met 13 verhalen van docenten die activiteiten van het MASS project hebben toegepast in hun lessen.
  • Good practices: een database van projecten en activiteiten die kunnen zorgen voor echte veranderingen in je les.

Alle materialen zijn ontwikkeld in samenwerking met docenten die deelnamen aan onze enquête en daarbij specifieke eisen opgesteld hebben voor producten en activiteiten om interesse van studenten in wetenschap te vergroten. Voor meer informatie zie de onderzoeksrapporten (samenvatting / volledige versie).


Wetenschap door middel van digitaal leren

WG1 MoT ver2

Trainingsmodule: digitale tools voor aantrekkelijk (duurzaam) bèta-onderwijs.

Deze module helpt docenten om vertrouwd te raken met verschillende soorten digitale hulpmiddelen. De training is gebaseerd op een universeel onderwerp: de ontwikkeling van de steden en de menselijke invloed op het milieu bij stedelijke ontwikkeling. In de module wordt Athene als voorbeeld gebruikt, maar dit kan eenvoudig worden aangepast aan bijvoorbeeld de hoofdstad van je eigen land. De module is stap-voor-stap opgebouwd met links naar gratis geo-software en gegevens die nodig zijn om de cursus aan te bieden.


Voor meer informatie bekijk de volledige docentenhandleiding.


Onderzoekend leren

WG2 MoT ver2

Trainingsmodule: Onderzoekend leren

Deze trainingsmodule is ontwikkeld om docenten te helpen om onderzoekend leren toe te passen bij hun lessen. Ze worden daarbij stap voor stap geholpen om materiaal te ontwikkelen voor leerlingen van 6-14 jaar. Het bevat verschillende activiteiten voor ieder stap in het proces van onderzoekend leren. Deze acdtiviteiten kunnen toegepast worden op iedere individuele deelnemers of ze kunnen verschillende onderdelen van de traditionele onderwijsmethodes vervangen.


Voor meer informatie bekijk de volledige trainingsmodule.


Achterblijvers

WG3 MoT ver2

Trainingsmodule: Achterblijvers

De trainingsmodule is gebaseerd op de vijf-stappen cyclus van experimenteel leren. Het helpt de deelnemers om te begrijpen waarom motivatie zo belangrijk is voor het leren. Tijdens de training leren ze ook over nieuwe benaderingen, methoden en instrumenten. Verder worden ze aangemoedigd om hun eigen ideeën te ontwikkelen over het motiveren van achterblijvers in de wetenschap.


Voor meer informatie bekijk de volledige trainingsmodule.