Tools

Welkom bij de Docentenhandreiking ‘ Digitale Tools voor Aantrekkelijker (duurzaam) Bèta-onderwijs’. Deze handreiking is één van de producten van het MASS (Motivate and Attract Students to Science) project en dient als een bron van inpiratie om jou en je collega-NME’ers of - docenten te ondersteunen bij het aantrekkelijker maken van duurzaam beta onderwijs door middel van de inzet van digitale middelen.

Wij zijn ons bewust van de bestaande uitdagingen in het onderwijs zoals weinig tijd en ruimte in het curriculum, en natuurlijk het grote aantal studenten in de meeste klassen. In deze handreiking proberen we de drempel zo laag mogelijk te maken om toch nieuwe middelen uit te proberen. We geven praktische tips en trucs en een heel aantal kant-en-klare geode voorbeelden en tools die je zo kunt inzetten in je les.

In deze handreiking zijn de volgende digitale tools opgenomen:

Geo-media

Serious Games

Apps

Social Media

Elk hoofdstuk start met een algemene beschrijving van de tool, gevolgd door informatie over het didactisch kader. Daarna geven we je praktische tips en trucs over hoe je deze tools kunt inzetten in je dagelijke lespraktijk en een aantal goede voorbeelden. Ten slotte is er een pagina gewijd aan links en literatuur, zodat je meer kunt leren over de betreffende tool.

We hebben de voorbeelden aangeduid met één of meer van de volgende symbolen. Elk van deze symbolen geeft een bepaald vak weer. Op deze manier kun je in één oogopslag zien welke voorbeelden interessant zijn voor jouw vakgebied.

Symbolen die worden gebruikt in de handreiking

 Biology

Biologie

 Chemistry

Scheikunde

 Geography

Aardrijkskunde

 Maths

Wiskunde

 Physics

Natuurkunde

 

Om de handreiking goed leesbaar te houden, hebben we geen bronnen en verwijzingen in de tekst opgenomen. In plaats daarvan kun je aan het eind van de handreiking een bronnenlijst vinden met daarbij alle gebruikte bronnen voor elke tool.

De handreiking is ook offline beschikbaar. klik hier om deze te downloaden.

We vinden het leuk om te horen wat je van onze tutorial vindt. Stuur gerust een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.wanneer je feedback hebt. 


Bedankt en veel succes!

De MASS projectpartners